IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Динамични показатели на Chevrolet Camaro

На официалното представяне на Chevrolet Camaro бяха съобщени и някои данни за динамиката на новия „горещ” модел.

Динамични показатели на Chevrolet Camaro
От GM съобщиха, че автомобилът има много добро ускорение от място до 100 км/час. 


Ал Опенхайзер (Al Oppenheiser), главен инженер в GM Северна Америка съобщи, че версията на Camaro с V6 двигател с обем 3.6 литра и мощност 300 к.с. ускорява от място до 100 км/час за 6.1 секунди. Купето V6 изминава четвърт миля за 14.5 секунди. 

Данните за спирачния път на автомобила обаче, не са много впечатляващи. Според съобщеното от Опенхайзер базисният Camaro спира от 100 км/час на място след повече от 40 метра. 


Данните за Camaro SS, екипиран с двигател V8, естествено показват по-добри динамични резултати. Двигателят с обем 6.2 литра и максимална мощност 422 к.с. позволява ускорението от място до 100 км/час да е за 4.6 секунди и да изминава четвърт миля за 13.4 секунди, като достига 180 км/час. 

Спирачната система Brembo подсигурява спирачен път на Camaro SS от 100 км/час до спиране на място от 35.6 метра.
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Blago ( преди 16 години )
    Тромавичка ми се струва, но това е типично за американските автомобили от този клас. И мустанга привлече страшен интерес в началото, но не беше нищо повече от визия и звук.Надявам се това да е по-добро изпълнение от Мустанг.
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Нали знаете ,че не трябва да се доверяваме много на данните от Американските производители ,защото като дойдат тук и ги тестваме откриваме ОГРОМНИ разлики. Най-впечатляващ бе примера със S-7 Салем ,която заводско бе с ускорение от 0-100 2,8 сек. Но на пистата в Германия пилотите не можаха ,колкото и опита да правиха да слязат под 4,2 сек. от 0-100км. Както и максимална скорост заводско 350км. но колата и при трите опита не можа да стигне дори 290 км./час. Така ,че толкова за характеристиките на Американските коли. Ако ли пък са истински то действително данните са що годе добри за тия коне. Друг е въпроса как от такъв огромен двигател са извадили едва толкова малко коне но както и да е .
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    IMC ( преди 16 години )
    Според мен показателите са доста добри, все пак колата по-принцип е в ниският клас. Не съм сигурен, но мисля че показателите са по-добри от тези на Мустанга, който се явява пряка конкуренция. Само да видим каква цена ще му сложат.