IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Градски електромобил ще дебютира в Лондон

MyCar e градски електромобил с технологията plug-in представен от фирмата Nice, който ще има премиера тази седмица на автомобилния салон в Лондон.

Градски електромобил ще дебютира в Лондон
Дизайнът е на Giugiaro от Italdesign, а производството е в Хонг Конг. Колата предлага две места и ще се продава от тази есен, първо във Великобритания. Цената започва от 11 000 евро. 


От Nice все още не са дали пълна техническа информация за електромобила, но е известно, че с едно зареждане колата ще изминава около 64 км. в градски условия. Времето за презареждане е от 6 до 8 часа. 

Според производителите експлоатационните разходи на MyCar са много ниски, само една петнадесета от тези на съпоставим дизелов или бензинов автомобил. В зависимост от цената на електроенергията, собственикът на електромобила ще плаща около два евро цента на километър. Наред с това, липсата на вредни емисии ще освободи този автомобил от пътни такси в някои от европейските страни. 


MyCar ще се предлага в седем цвята. В стандартното оборудване ще влизат електрически прозорци и огледала, аудиосистема с MP3 player, 14 инчови лети джанти, централно заключване, мултифункционален LCD дисплей и др. Като екстра може да се вземе прозрачен покрив или покрив който може да се отстранява, кожен салон и др. 

Има и версии при които седалката на водача може да стане на работна масичка, те са оборудвани и с bluetooth, както и сателитна навигация.
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    2 евроцента на километър т.е 100 км за 2 евро.Ето разликата между електрическата кола и скъпите бензинови автомобили.