IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разработката на Saab 9-4X напредва

Saab скоро завършва разработката на новия кросоувър от среден клас, който ще бъде на пазара в средата на следващата година.

Разработката на Saab 9-4X напредва
Новият модел е наречен 9-4X и според шефът на Saab, Ян Аке Йонсон (Jan Ake Jonsson), официалната премиера ще бъде на следващия автомобилен салон в Ню Йорк. 


За да се намалят разходите за разработка на новия модел, той ще използва платформа разработена съвместно с Cadillac и по-точно тази която ще използва и новото поколение на SRX. И Saab 9-4X и Cadillac SRX ще бъдат произвеждани в завода на GM в Рамос, Мексико. 

Saab 9-4X ще бъде с бензинов V6 с мощност 284 к.с. (209kW) и с автоматична скоростна кутия с шест степени. Колата има система Haldex за предаване на движението към четирите колела. Джантите ще бъдат с размер 18 инча, а гумите с размер 255. 

На европейските пазари новият Saab ще бъде предлаган също с изцяло нов дизелов двигател, който е разработен съвместно от GM и VM Motori. Двигателят е с максимална мощност 250 к.с. (184kW) и има максимален въртящ момент 550Nm. 

Според предварителни информации, цената на Saab 9-4X ще бъде подобна на тази на BMW X3, макар размерите на колата да са по-близки до BMW X5.
0 от 500