IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mastretta MXT ще дебютира в Лондон

Мексиканският производител на спортни автомобили Mastretta ще покаже модела си MXT на автомобилното изложение в Лондон следващата седмица.

Mastretta MXT ще дебютира в Лондон
От фирмата съобщиха, че колата ще бъде в продажба през май 2009 г. Според предварителната оценка на фирмата цената ще бъде в рамките на около 40 000 евро. 


Двуместният автомобил е с изключително ниско тегло – само 900 кг. Това му позволява да постига максимална скорост от 240 км/час. Двигателят на МХТ е турбобензинов, двулитров тип Duratec, с мощност 240 к.с. (180kW) и максимален въртящ момент 250Nm. С тези данни колата може да ускори от място до 100 км/час за по-малко от 5 секунди. 

Движещият момент се предава към задните колела чрез механична скоростна кутия с пет степени. Шасито на колата е от алуминий. Спирачните дискове са перфорирани и с размер 293 мм. 

Първият пазар в Европа на който мексиканския автомобил ще се продава е Великобритания, от където вече има поръчки за около 80 автомобила.
0 от 500