IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Неофициална снимка на Saab 9-3X

Новият модел на Saab ще има официална премиера на автомобилното шоу в Париж през октомври.

Неофициална снимка на Saab 9-3X
Снимката е направена по време на видео презентация на Saab 9-3X и качеството не е много добро, но все пак автомобилът се вижда ясно. 


Колата ще се произвежда на същата платформа на която се сглобява и 9-3 SportCombi. Идеята е новият Saab 9-3Х да прибави нови off-road възможности към модела. Височината на автомобила над пътя е впечатляваща, системата за предаване на движението 4х4 е на Haldex XWD. 

Off-road белези откриваме и във външния вид на колата – предпазни кори на калниците, двигателя и задната част на автомобила, както и на страничните панели. 

Двигателите с този автомобил ще бъдат широк набор от бензинови и дизелови агрегати, но от GM все още не са обявили подробности. Като цяло този модел е доста близък до базисния Saab 9-3 на чиято база е създаден. 

От Saab имат амбиция да противопоставят на пазара Saab 9-3X на Volvo XC70. Фирмата иска да позиционира този off-road в по-луксозния сегмент, като по този начин ще се търси вниманието на съответна група клиенти.
0 от 500