IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Speedster за сбогом на SLR

Вече се знае, че Mercedes ще създава следващото поколение супер автомобили заедно със спортно си подразделение HWA и с тунинговото си подразделение AMG.

Speedster за сбогом на SLR
Досегашното сътрудничество с McLaren ще свърши с края на производството на супер модела SLR през следващата година. За да отбележат този край обаче, Mercedes и McLaren ще пуснат модифициран вариант на SLR, който ще бъде произведен само в 75 броя. Както показват неофициалните снимки, този автомобил ще бъде доста различен от познатия SLR, на базата на който ще бъде създаден. 


Най-голямата промяна е това, че автомобилът ще бъде открит, няма да има дори челно стъкло, но за сметка на това ще запази вертикалното отваряне на вратите. 

Всъщност дизайнът ще бъде близък до този на C16 Speedster, който бе създаден на базата на Corvette от Callaway и показан през миналата година. 


Водачът и пасажерът до него ще бъдат защитени от насрещния въздушен поток само от малък дефлектор. Новият дизайн обаче ще позволи на колата да ускори от място до 300 км/час за 26 секунди и да има максимална скорост 350 км/час. Това е с 12 км/час по-висока скорост от най-бързия вариант на SLR - 722. 

Освен дизайнът, за тези динамични качества ще допринася и лекото собствено тегло, което според немското издание Auto Motor und Sport ще бъде с около 300 кг по-ниско от това на стандартния модел. Ниското тегло ще дойде в резултат на масирано използване на карбон и фибростъкло за каросерията, нови керамично-карбонови спирачки и нова изпускателна система. 

Специалното издание на спиидстера SLR ще струва около 450 000 евро. Очаква се колата да бъде представена в края на този месец от състезателят във Формула 1 Луис Хамилтон, който ще бъде притежател на един от 75-те броя на супер автомобила.
0 от 500