IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi започва серийно производство на i-Miev

Mitsubishi ще бъде един от първите световни производители, които ще пуснат на пазара масов електромобил.

Mitsubishi започва серийно производство на i-Miev
Компактният i-Miev влиза в серийно производство през следващата година. Първоначално този модел ще се продава в Япония и ще струва около 4 милиона йени (около 37 500 долара). За да стимулира производството и продажбата на екологично чистия автомобил обаче, от японското правителство ще субсидират проекта, което намалява цената до около 3 милиона йени (около 28 000 долара). 


Компактният i-Miev ще бъде първият електромобил на Mitsubishi. Той ще има максимална мощност 63 к.с. (46kW) идваща от електромотора задвижван от 330 волтова литиево-йонна батерия. Това е батерия от ново поколение с висока ефективност. Тя позволява с едно зареждане да се изминат 160 км. 

Самото зареждане става от стандартен контакт на електрическата мрежа за около 7 часа. В същото време автомобилът дава възможност за „бързо зареждане”, като батерията на i-Miev може да се зареди за около 35 минути на 80%. 

От Mitsubishi се надяват годишно да продават по около 10 хиляди автомобила i-MiEV към 2011 г.
0 от 500