IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW модернизира Серия-3

Сегашното поколение Е90 на BMW Серия-3 е на пазара от 2005 г. След като колата навлезе в средата на жизнения си цикъл, предстои първата по-сериозна модернизация на Серия-3.

BMW модернизира Серия-3
Променения автомобил ще видим за първи път на автомобилния салон в Париж тази есен, а продажбите в Европа и САЩ ще започнат още до края на тази година. 


Промени ще има и във външността и в техническата част. Автомобилът ще изглежда доста по-спортен и при различните варианти на купето ще се появят няколко нови двигателя. Например при версия 335i комби ще видим новия бензинов шестцилиндров агрегат би-турбо. 


Голяма новост за пазара в САЩ ще бъде появата на първия дизелов вариант на Серия-3, 335d, при който автомобилът ще бъде с новия би-турбодизелов двигател с шест цилиндъра, обем 3.0 литра и мощност 265 к.с. Като цяло наборът от двигатели предлаган сега със Серия-3 обаче няма да се промени. 


С модернизираната Серия-3 ще се предлагат стандартната механична скоростна кутия с шест степени и автоматична скоростна кутия също с шест степени. 


Във външния вид промени има и в предната и в задната част на автомобила. Вижда се, че новата „тройка” е взела нещо от стилистиката на показаната преди дни нова Серия-7. Пред списание AutoWeek, главният дизайнер на BMW Адриан ван Хойдонк (Adrian van Hooydonk) казва, че за новия стил на Серия-3 допринасят най-вече новия профил на броните, новия силует на капака на двигателя и преработените фарове. Нови са и страничните външни огледала, задните светлини, промени има и в силуета на капака на багажника. 


Промените в интериора също са значителни. Виждаме второто поколение на системата iDrive с четири бутона за управление. Към системата iDrive е комбиниран 8.8 инчов LCD дисплей. Навигационната система и аудиосистемата могат да бъдат подкрепени с hard drive с мощност 80Gb. Има и промени в предните седалки с нова централна опора за ръцете. 




0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 16 години )
    Ами отвори ***.bmw.bg или ***.bmw.comи там виж как са им моторите. Те нямат 318, на него се монтира двулитров, но с по-малка мощност. Нямат 2.3 , това е 2.5, но с по-малка мощност. При новите 3.0 и 3.5 в единия случай турбините са на по-ниска стойност и дават по-малка мощност. При 3.5 мотора е изпомпен докрай и вади 306 коня, което напрактика се вади от 3.5 мотор. Затова така ги правят :) Фейслифта определено е подобрил визията на много странната като дизайн 3-ка. Някой да му се намират 100 000 лева за едно 335, да ми подари за Коледа? :)
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    gi ( преди 16 години )
    i toi e s absoliutno su6tia dvigatel s po-malko kone i s edno turbo.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Серия-3, 335d, с шест цилиндъра, обем 3.0 литра и мощност 265 к.с.!!! Е как така 335 пък с мотор 3.0 литра? Ми тогава 330d с колко литров мотор ще е?