IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова хибридна версия на Hyundai Elantra

Hyundai публикува данни за нова хибридна версия на хечбека Elantra. При нея се използва двигател задвижван с газ (LPG) и електромотор.

Нова хибридна версия на Hyundai Elantra
Акумулаторът е ново поколение литиево- полимерна батерия. Хибридната Elantra ще се продава в Южна Корея от април 2009 г. Високопоставен служител на Hyundai обаче е потвърдил пред британското издание AutoCar, че във фирмата обмислят експорт на този модел в страните от Европа с развита мрежа от газостанции. 


Хибридната Elantra е с двигател с обем 1.6 литра, който може да работи само на газ (LPG) и няма бензинов резервоар. За сметка на това има система от електромотор и акумулатор с мощност 15kW. 

Движението се предава към предните колела. Най-вероятно в Европа хибридната Elantra ще се пордава като Hyundai i-Blue. 

Автомобилът ще използва за първи път в света серийно произведена литиево-полимерна батерия, като производител е корейската фирма LG Chem. Този тип акумулатори ще предлагат значително по-висока енергийна плътност и ще имат по-ниска цена в сравнение с литиево-йонните батерии. 

От корейската фирма която ги произвежда твърдят, че те имат и по-дълъг живот и могат да издържат повече цикли на зареждане и разреждане в сравнение с литиево-йонните. 

От Hyundai твърдят, че хибридната Elantra ще има вредни емисии CO2 само от  103g/km. Предполага се, че когато хибридната Elantra дойде в Европа, от Hyundai ще направят така, че тя да бъде с цена значително по-ниска от тази на Toyota Prius или от цената на бъдещия хибриден хечбек на Honda.  
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Marto ( преди 14 години )
    Дотук стана ясно само кои са празноглавите ***...тези,които не схващат,че японците и корейците правят по-добри коли от смотаните шваби,при това на далеч по-добри цени от тях...всеки сам избира-изсипваш 1 кош пари за нещо лъскаво,което обаче е всичко друго,но не и кола,или купуваш с 1/3 по-евтино колата,която ти служи безотказно дълги години...ще те разочаровам,но аз избирам второто...
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    гоген ( преди 16 години )
    завладяват празноглавите лумпели, особено в автомобилната индустрия която се гради на история, каквато те нямат, но за сметка на това не съм забелязъл да са евтини в последните години...
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Аз нямам нищо против корейците като произвеждат хората ще продават.
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Julio Joaquin ( преди 16 години )
    Колкото и да не им се иска на повечето хора корейците ни завладяват все повече.Те са царе на съотношението цена/качество