IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Юбилейна концепция на Saleen/SMS Ford Mustang

Макар че Steve Saleen и Saleen Inc. се разделиха още през миналата година, 59 годишният конструктор продължи работата си по проекта Ford Mustang.

Юбилейна концепция на Saleen/SMS Ford Mustang
Това стана чрез новата му фирма SMS Limited. Резултатът е Ford Mustang 25th Anniversary Concept, създаден по повод на юбилея на Saleen съвместно със SMS. 


Макар засега да не се предвижда серийно производство на този юбилеен модел на Mustang, той безспорно демонстрира възможностите на Saleen и на SMS. 


Концепцията на Mustang е с компресорен двигател V8 с алуминиев блок и обем 5.0 литра, с максимална мощност 720 к.с. Изцяло нови са спирачната система с перфорирани дискове с размер 15 инча отпред и 12 инча отзад, както и окачването. 


Saleen е доработил външния вид на Mustang, като е постигнал ново още по-агресивно излъчване. Задните светлини са диодни, калниците са изпъкнали с относително високи арки над колелата. Летите джанти са с размер 20 инча.  
0 от 500