IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

С Pirelli Sottozero 2 под Матерхорн през юни

Най-често зимни гуми се изпитват и презентират във Финландия, Норвегия или Швеция, където има сняг в изобилие.

С Pirelli Sottozero 2 под Матерхорн през юни
Италианската фирма за гуми Pirelli обаче е избрала центърa на Европа за представянето на новите си зимни гуми. При това през юни. Защото сега е времето да се подготвят новите зимни гуми, които да са налице през октомври-ноември. 


За подобна презентация естествено е нужен сняг, много сняг. Местата където през юни ще има много сняг в центъра на Европа не са много. От Pirelli са избрали швейцарския Цермат (Zermatt). 


Любителите на ски през лятото със сигурност познават това място, което се намира на 1620 метра над морското равнище, а от тук започват изходните маршрути за изкачване на много четирихилядници, включително и за легендарния Матерхорн (4478 метра.). 


С лифт може да се стигне до височина от 3800 метра, но как да могат до там да бъдат качени автомобилите? Единственият начин е с хеликоптер, който ги качва до станция Monte Rosa на височина 3480 метра над морското равнище. 


Цели две седмици на тази височина автомобилите с новите гуми на Pirelli се гонят в специални писти направени в снега. Всъщност да уточним, че става дума за изпитание на второто поколение на гумите Sottozero 2, които са за зимни условия и за спортни коли.




0 от 500