fallback

Peugeot – 50 милиона произведени автомобили

Историята на фирмата Peugeot започва още в далечната 1766 г.

Тогава семейство Peugeot строи мелница в селцето Vandocourt в североизточната част на френската провинция Montbéliard. Тази мелница е в основата на семейната фирма чак до 1810 г., когато семейство Peugeot променят радикално дейността на фирмата си и превръщат мелницата във фабрика за студено валцовани стоманени профили. Четиринадесет години по-късно фабриката се разраства и достига производство на 100 кг. стомана дневно. От 1850 г. в емблемата на фабриката Peugeot Fréres фигурира лъв. През 1882 в историята на фирмата настъпва нова радикална промяна. Фабриката Peugeot Fréres започва производството на велосипеди с марката Grand Bi. След това през 1889 г. е произведена първата триколка Serpollet-Peugeot, представена на широката публика на световното изложение, проведено през същата година в Париж. Година по-късно, през 1890 г., от фабриката на Peugeot излиза първият автомобил задвижван от двигател с вътрешно горене. През 1896 г. Арманд Пежо (Armand Peugeot) основава фирма за производство на автомобили, наречена Société Automobiles Peugeot, която още през първите четири години на съществуването си произвежда 500 автомобилa. От тогава та до днес, със знака на Peugeot са произведени повече от 50 милиона автомобили. Продажбите на колите с лъв в емблемата растат в целия свят. Освен в Европа, където марката е безспорно сред най-популярните, сега Peugeot продава свои модели в Китай, Бразилия, Индия и Русия. През миналата година на тези пазари фирмата отбелязва най-големите си успехи, като продажбите в Китай растат с повече от 20%, в Бразилия с 19%, а в Русия с 63%. Peugeot е един от производителите полагащи най-големи грижи за опазване на околната среда, като от 2001 г. досега са произведени 1 100 000 автомобили с вредни емисии CO2 по-ниски от 120 г/км. Peugeot е една от първите фирми предлагащи филтър за твърдите частици при новите дизелови двигатели. В най-скоро време ще видим и модели на Peugeot задвижвани от хибридни системи. 
Тагове:
fallback
  • #5
    Анонимен ( преди 16 години )
    Купуват ги щото струват стотинки спряма по-серьозните марки. Пежо 607 чисто ново базов модел най-евтиния почва от 45000лв. Ауди А6 базов модел почва от 68000лв. Пежо 407 почва от 34000лв. А 307 от 24000лв. За такива пари не можеш да помиришеш Ауди,БМВ или Мерцедес.. Ако всички хора на планетата бяха богати тази марка отдавна да бе фалирала.
  • #4
    :))) ( преди 16 години )
    Сбърка,Honda- кратуна съм :))),жив и здрав !
  • #3
    Благо ( преди 16 години )
    1 Ти си много зле.Поне се поинтересувай малко преди да пишеш глупости.А извинявай, сигурно тати ти е казал, че не става.
  • #2
    Анонимен ( преди 16 години )
    Dobre 4e si ti , typa golfadjiiska kratuno
  • #1
    :))) ( преди 16 години )
    Баси,колко много...заблудени хора !На едно от последните места по надеждност,ама пак ги купуват...,шантава работа !
fallback
Последни