IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda търси световна доминация при хибридните модели

Honda прави нова стъпка към своята стратегическа цел - доминация на световния пазар на хибридни автомобили.

Honda търси световна доминация при хибридните модели
Целта на фирмата е да революционизира „зелените” автомобили със своя модел на „Световна хибридна кола” (Global Hybrid car), който ще има официална премиера на автомобилния салон в Париж тази есен. 


Изцяло новият Световен хибрид ще вземе много от стилистиката на концепцията CR-Z, но за разлика от нея ще бъде с пет врати, тип хечбек приблизително с размерите на Ford Focus. 

Според представители на Honda, „зеленият” модел ще стартира нова ера в хибридните автомобили, които ще стават все по-надеждни и все по-достъпни ценово. Сега най-популярният модел сред тях е на Toyota Prius, чиято цена започва от около 22-23 хиляди евро. Цената на бъдещият Световен хибрид на Honda ще бъде с около 20% по-ниска. 

С появата на този модел Honda ще започне да предлага хибриден вариант на всеки един от своите модели. Първа ще бъде малката Honda Jazz, след това новият Civic, Accord, Legend и малката спортна кола, която ще се появи на базата на CR-Z. 

Новият хибрид на Honda ще бъде с новото поколение на системата Integrated Motor Assist (IMA). Тя комбинира малък бензинов двигател с електромотор. Скоростната кутия е или стандартна механична или автоматична тип CVT. Акумулаторната батерия се зарежда по време на движение при всяко използване на спирачките.
0 от 500