IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов модел на Subaru

Subaru показа новият си модел Exiga, който използва платформата на Impreza, но има по-дълго разстояние между осите и може да предлага до седем места.

Нов модел на Subaru
Exiga ще се продава засега само на японския пазар. Ще предлага много практичен и многовариантен интериор, като има всички шансове да заеме значимо място на растящия пазар на MPV автомобили. 


Когато Subaru преди време беше свързан с GM, продаваше префасониран модел на първото поколение на Zafira в Япония. Този модел не постигна някакъв пазарен успех. Сега Subaru прави свой собствен модел в този клас, който се нарича Exiga. 

Автомобилът е дълъг 4740 мм, широк 1775 мм и висок 1660 мм, което по размери го приближава по-скоро до Forester отколкото до Impreza. Разстоянието между осите е 2750 mm. 


Двигателят е с обем 2.0 литра и мощност 146 к.с. Той обаче има и турбо вариант, при който мощността е 222 к.с. Версията Subaru Exiga 2.0GT Turbo е оборудвана стандартно с 4WD и пет степенна автоматична скоростна кутия . Версията с атмосферен двигател предлага освен предаване на движението 4х4 и предаване само към предните колела. 


Засега новия Subaru Exiga няма да се изнася за Европа. Възможно е това да стане след около година и половина, като европейската версия ще бъде оборудвана с дизеловия двигател на Subaru с работен обем 2.0 литра.
0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    IMC ( преди 16 години )
    Технически колата е чудесна, но новият Лансер също е добър и въпреки че съм абсолютен фен на Субару бих предпочел новият Лансер пред новата Импреза само заради дизайна. (Не мислех, че някога ще го кажа или напиша)
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    А имаха традиции. Страшен фен съм на марката, но с новата им политика конкурират единствено корейски и китайски производители.Макар и не винаги, но все пак ДИЗАЙНА ИМА ЗНАЧЕНИЕ !
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Миро ( преди 16 години )
    След трагичната нова Импреза, сега Субару прадължават да ме изненадват с "новаторски"решения - 4х2 ?Явно новият собственик Тойота си мислят, че като обезличат един именит производител и го уеднаквят със корейците и ще прокопсат. Мога да им припомня, че Форд направиха същото с Ягуар и резултатът беше - предно предаване, 4ри цилиндъра, дизел ?!? Последваха гръмки статистики "продажбите се увеличиха със 90% ", да ама цената на кола от 60 000 евро на най-евтиния модел беше станала 22 000 евро. Те и порше направиха модел 924 със преден мотор от WV преди 20 години и за малко не изчезнаха. Такива марки като Субару продават не само кола, но и нещо различно, не е задължително да влизат в двубои с Кия.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Blago ( преди 16 години )
    нямаше как да осерат повече визията си. Добре, че е трибеката за сега, та ги крепи.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    коко ( преди 16 години )
    Но за сметка на това пък много надеждни за разлика от европейските еднодневки.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 16 години )
    по начало харесвам субару защото са надеждни и премислени коли и почти винаги са спазвали традицичта 4 х 4 и боксер мотор...но новото попълнение.... 4 х 2 ....,меси се в територията на легаси и е грозно... като субару....а уж се говореше преди време, че са назначили дизайнера на алфа ромео...
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Абе новата Импреза сякаш някъде по оризовите полета в Китай са я сбирали, може ли такава излагация
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Easy ( преди 16 години )
    Не е толкова зле, искат 7 души да натъпчат вътре, затова така става
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    IMC ( преди 16 години )
    Субару ме убеждават, че могат да произвеждат все по-грозни и грозни коли.