IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Pagani Zonda Cinque

Автомобилите марка Pagani принадлежат към най-екстремното което може да се види на днешния пазар.

Pagani Zonda Cinque
Това което от фирмата представят сега - Zonda Cinque сякаш отива още по-далеч. От тази модификация ще бъдат произведени само пет автомобила. Това личи и от името, Cinque (пет). 


Този вариант е създаден на базата на състезателния Zonda R, който първоначално не беше предвиден за движение по обикновените пътища. Хорацио Пагани (Horacio Pagani), обаче реши да хомологизира този автомобил за движение по обществените пътища, нарече го Pagani Cinque и веднага последваха няколко поръчки от Хонг Конг. 


Колата има две места. Зад тях е разположен двигател с обем 7.3 литра от Mercedes, който във версията си от AMG има максимална мощност 678 к.с. и максимален въртящ момент 780 Nm. Личното тегло на Cinque е 1210 кг. Това позволява ускорението от място до 100 км/час да става за 3.4 секунди, до 200 км/час за 9.6 секунди, а максималната скорост достига 350 км/час. 

Скоростната кутия е механична, с шест степени. Цялата каросерия е произведена от карбон, но елементи от карбон има и в рамата, седалките, волана...От следващата година някои части на Pagani Cinque ще бъдат произведени от специална смес от титан. Това ще направи колата още по-здрава и още по-лека. Джантите от олекотена смес са с размер 20 инча, а гумите отпред имат размер 255/35, а отзад 335/30. Дисковете на спирачките са от карбон и керамика и имат диаметър 380 мм. 


От 100 км/час колата спира на място за 2.1 секунди, от 200 км/час – за 4.3 секунди. Цената на всяка една от петте Pagani Cinque ще започва от 1 милион евро, а горната граница ще зависи от индивидуалното желание на купувача.  
0 от 500