fallback

Кралят лъв се завръща

Скоро ще видим новият флагман на Peugeot, заместникът на 607.

Естествено това ще бъде Peugeot 608, луксозен седан който има амбицията да постави нови стандарти за стил и лукс при френския производител. Официално автомобилът ще бъде представен на автомобилния салон в Париж тази есен. С новия 608 Peugeot отново иска да бъде сред първокласните играчи на пазара на големи семейни и бизнес автомобили в Европа, нещо което не се отдаде на фирмата с отиващият си 607. Това което виждаме показва, че този път амбициите няма да бъдат без покритие и колата има големи шансове за успех. Стилът на 608 определено е подобрен в сравнение с този на 607. Съвсем наскоро Peugeot назначи нов шеф-дизайнер – Жером Гали (Jerome Gallix). Макар да не е участвал в цялостния процес по създаване на лимузината, той все пак е имал възможност да повлияе върху финалния й вид. Традиционната решетка от новите модели на Peugeot е непроменена. За сметка на това фаровете имат доста по-различен и агресивен вид в сравнение с тези на 308 или 207. През целият автомобил от предните калници до задната част преминава изразителна изпъкнала линия, която придава допълнително динамика на колата. Стилните задни светлини допълват привлекателния вид на Peugeot 608. Не е тайна, че в Peugeot са си поставили за цел да конкурират интериора на луксозните немски автомобили. Затова не е учудващо, че новият флагман на Peugeot ще предлага всичко възможно и високо технологично в своето обзавеждане. Качеството на материалите и на изработката трябва да бъде съвършено за да създаде неповторима атмосфера на спокойствие, уют и лукс за пътниците, казват от френската фирма. Целта ще бъде да се предостави сериозна конкуренция на новия Ford Mondeo и на идващия Opel Insignia. Автомобилът ще бъде произвеждан на платформата на която вече стои и новото поколение на Citroen C5. Двигателите за бъдещото Peugeot 608 ще бъдат същия набор, който сега познаваме от C5, като ударението ще бъде поставено върху ефективността. Първоначално новото Peugeot 608 ще се предлага с три дизелови двигатели HDi от ново поколение. Тези с обем 2.0 и 2.2 литра ще бъдат четирицилиндрови, я на върхя ще бъде V6 с обем 2.7 литра. Продажбите на флагмана на Peugeot ще започнат от първата половина на следващата година, като прогнозната цена започва от 35 000 евро.
Тагове:
fallback
  • #8
    the ( преди 16 години )
    аз съм зомби :)
  • #7
    MERCEDES W116 ( преди 16 години )
    604 и 605 ме кефат много въпреки че не понасям френските коли.Ще видим дали 608 ще е нещо по-различно от френските дръгели предлагани в момента.
  • #6
    :) ( преди 16 години )
    Евала Анонимен, много точно казано!!!
  • #5
    Анонимен ( преди 16 години )
    Щом са в един клас и с един и същ таргет са конкуренти. Разбира се, зомбитата на които им се привиждат само четири преплетени кръга едва ли ще вденат.
  • #4
    gogen ( преди 16 години )
    е нямаше нужда да си личи че колата е правена от двама дизаинери...Но пък и как 60Х пежо ще конкурира А6 на ауди (примерно) е друг въпрос...
  • #3
    Gogo ( преди 16 години )
    Все едно гледам Ситроен отстрани, а отпред си е 308 с лек фейслифт
  • #2
    Анонимен ( преди 16 години )
    Ford Mondeo и Opel Insignia са конкуренти на Пежо 407. Стилът на 607 също беше много на ниво за времето си. И сега си остава звяр.
  • #1
    ? ( преди 16 години )
    Tva ako naistina izglejda kato na snimkata 6e e zlobno nekvo ;)
fallback
Последни