IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan преструктурира производството в САЩ

Nissan не беше толкова засегнат от драстичния спад на американския пазар, колкото северноамериканските производители.

Nissan преструктурира производството в САЩ


Nissan Altima Coupe 2008

Въпреки това компанията също търси варианти да увеличи производството на леки седани за сметка на тежки SUV и пикапи. Иначе казано Altima вместо Titan и Armada. Това е напълно разбираемо като се има предвид, че заради цените на петрола, продажбите на Titan и Armada спадат в Щатите с 50%, докато тези на Altima се повишават с 43%. В числа това означава, че само през май 2008 на американския пазар са продадени 34428 Altima и само 3500 Titan и Armada общо.

Промяната е показателна за това, как се променят предпочитанията на средния американски купувач на кола за времето откакто започна повишаването на цените на бензина. На някои места цената на бензина в САЩ надхвърли 4 долара за галон. Сега японците искат да увеличат производството на седани, за да реагират на търсенето. Промените ще бъдат направени в производствените линии на завода на Nissan в Мисисипи.
0 от 500