IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault и АвтоВАЗ търсят бърза синергия

Рено и АвтоВАЗ търсят варианти за бързо взаимодействие, за да стабилизират положението на попадналата в турболенция марка Лада.

Renault и АвтоВАЗ търсят бърза синергия
"Проучваме всички варианти, опирайки се нашия опит в Рено, които можем да приложим, както в производството, така и в търговските практики“, казва Ян Винсент (Yann Vincent), председател на управителния съвет на новия френско-руски джойнт венчър Renault-AvtoVAZ. "Бързаме да изготвим производствения си план", допълва той.



Според източници от Рено, производственият план ще включва увеличаване на производствения капацитет за руския пазар, както и санирането на марката Лада. Концепцията трябва да бъде представена тази година. Това включва обновяваване и разширяване на продуктовата линия на АвтоВАЗ или по-конкретно разработването на нови модели на Лада, базирани на обща платформа, които да бъдат произвеждани в тясна кооперация с Renault.

Французите от своя страна обмислят модели за руския и други международни пазари, които да се произвеждат в завода на АвтоВАЗ в Толиати (800 км източно от Москва). Ако плановете на смесеното предприятие се осъществят, капацитетът на завода ще се увеличи до 1.5 милиона броя годишно до 2014 година. Renault притежава 25% дял от АвтоВАЗ, който беше придобит за 645 милиона евро.
0 от 500