IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW готви премиера и на новия М5

Следващата година е особено важна за BMW и за Mercedes-Benz.

BMW готви премиера и на новия М5
Двете немски фирми ще пуснат новите поколения на Серия-5 и на Е-Клас, заедно със всичките им модификации, които ще се появят след това. Mercedes ще покаже седана си от високата средна класа на изложението в Женева през март 2009, а по-късно през годината, най-вероятно на автомобилния салон във Франкфурт, и BMW ще покаже следващото поколение на Серия-5. 


Според най-нови информации, „горещата” версия М5 много вероятно ще има премиера заедно със стандартната „петица”. Тези компютърни образи показват как би могъл да изглежда новият М5. Ако те са верни, личи влияние пренесено от стила на М3. Отпред решетката е станала още по-голяма, като цяло профилът е по-изчистен, преобладават гладките линии. 


Двигателят на новия М5 ще бъде V10, но най-вероятно във версия би-турбо и с допълнителни 500 см3 работен обем. Това означава повишаване на мощността до стойности около 550 – 580 к.с. В BMW правят това за да могат да отговорят на предизвикателството на наскоро показания Audi RS6. 

Най-вероятно скоростната кутия ще бъде новата система на BMW, M-DCT с два съединителя, която вече познаваме от М3. Като цяло купето ще бъде по-леко от това на сегашния модел, благодарение на широкото използване на карбон, фибростъкло и алуминий. 

Платформата на колата ще бъде хибридна конструкция от алуминий в предната част и традиционна стоманена конструкция за пътническото отделение и за задната част. Това ще позволи да бъде постигнато благоприятно съотношение между теглото на предната и на задната част. Очакваме покривът да е от карбон, както и панели от други части на купето.
0 от 500