IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes изпитва новата Е Класа

Премиерата на новата генерация Mercedes-Benz Клас Е се приближава много бързо и сега от фирмата тестват едновременно всички версии на този модел.

Mercedes изпитва новата Е Класа
Не прави изключение и най-силната - E 63 AMG, като прототип беше засечен тази седмица. Това е автомобил с осемцилиндров двигател с максимална мощност 368 kW и работен обем 6.2 литра. Максималният въртящ момент ще достига 630 Nm. 


Новото поколение на Е-Клас е разработвано под кодовото обозначение W212 и ще бъде представено на автомобилния салон във Франкфурт през следващата година. 

Вече се знае, че при новият Клас Е ще бъдат опростени някои от hi-tech системите на борда, като вече е ясно например, че спирачната система SBC (Sensotronic Brake Control) вече няма да се монтира. Ще се запазят обаче функциите за изсушаване на спирачките при дъжд или за селективно прилагане на спирачната сила върху колелата при завой. При AMG версията ще се предлагат и керамични спирачни дискове. 


Новият дизайнерски стил личи от четирите ъгловати фарове. Броните определено изглеждат по-масивни, покривът има и панорамен прозрачен вариант. При новото поколение, като цяло стилът на елегантния седан е изместен повече в спортна посока. За това говори по-широката предна маска, по-големите отвори за въздух, както и клиновидният профил на колата. 


Двигателите ще бъдат с шест и с осем цилиндъра, дизелови и бензинови.
0 от 500