fallback

Skoda връща Octavia I?

Skoda планира да възобнови производството на модела Octavia І през 2010 г., съобщава AutoExpress.

Производството на първото поколение на Skoda Octavia започна преди 10 години, като практически не е спирало до днес, когато първата Octavia може да се купи на редица пазари като Octavia Tour. Сега плановете са първата Octavia да се модернизира и да се произвежда отново, като бъде на пазара за по-ниска цена. Предположението на британското списание е, че новата стара Skoda ще се продава за около 11-12 хиляди евро. Плановете на управлението на Skoda и на групата Volkswagen са да конкурират с Octavia I редицата нови по-евтини модели на фирми като Kia и Hyundai. Засега от Skoda все още не са потвърдили този проект, в британското списание обаче обясняват, че колата ще се продава в Европа и в повечето развиващите се страни. Трябва да се каже и това, че този автомобил няма да бъде пълно копие на Octavia I или Octavia Tour. Според AutoExpress дизайнът на колата ще бъде модернизиран и в него ще има елементи от Seat Bolero, чиято премиера ще бъде тази година през есента на автомобилния салон в Париж. Двигателите на Octavia ще включват целия набор от популярните дизелови и бензинови двигатели на Volkswagen Group, но много вероятно към тях ще се включат и новите ефективни агрегати на групата.
Тагове:
fallback
  • #3
    Анонимен ( преди 16 години )
    На дядо ти каруцата е още по-надеждна.И двете коли, които карам са по-напред технологично и ми доставят удоволствие каквото една Шкода не може да достави.
  • #2
    Statistic ( преди 16 години )
    Анонимнико, ако беше прочел повече в чуждестранната преса или поразровил в интернет щеше да видиш, че тоя "морално остарял ***" е доста по-надежден технически от много по-модерни "небоклуци". Оценен е 2 пъти по-добре от братята му по платформа - Голф 4 и Ауди А3, които и струват повече. И за справка - каква точно кола караш, че така се изказа?
  • #1
    Анонимен ( преди 16 години )
    Много добре са я показали жълта защото само таксиджия може да купи такъв морално остарял *** за 11 - 12 000 евро, за колкото може да купи същия клас 1-2 поколения напред и не Шкода.
fallback
Последни