IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Camry е на път да стане най-продаваният автомобил в САЩ

Намаляващата популярност сред потребителите на тежките SUV автомобили и пикапи с висок разход на гориво, води до промени в ранглистата на най-купуваните автомобили в САЩ.

Toyota Camry е на път да стане най-продаваният автомобил в САЩ
Години наред най-купувания автомобил в Америка беше Ford F-150, следван от Chevrolet Silverado. Най-новите статистически данни показват, че ако тенденциите от последните месеци се запазят, Toyota Camry вече има всички шансове да заеме първото място за най-добре продаван автомобил в САЩ. 


За април продажбите на Camry изпревариха тези на Chevrolet Silverado и сега колата е на второ място, много близо до Ford F-150. 

Този модел на Toyota е изключително популярен в САЩ, като през последните 11 години десет пъти е заемал първо място по продажби в сегмента на леките автомобили. През същите тези години обаче, разликата в продажбите на Camry от една страна и F-150 и Silverado от друга, беше толкова голяма, че никой и не прогнозираше моделът на Toyota да стигне до върха в общата класация за продажби. 

Сега новата атмосфера на пазара и новите цени на горивата са на път да извършат тази промяна. Във Ford и GM разбират опасността и взимат мерки. Automedia.bg вече писа за разработвания по-малък пикап на Ford, докато в GM залагат на повече модели тип кросоувър, вместо досега властващите SUV модели и пикапи.
0 от 500