fallback

Комби с мощност 613 к.с.? Да, това е Audi RS6 Avant Plus

В Audi винаги са обръщали сериозно внимание на комби версиите дори при най-луксозните си модели.

От друга страна търсенето на моделите Avant на Audi е доста високо. Това е дало самочувствие на производителите да предложат отново версия Avant Plus със сегашното поколение на RS6. Този автомобил ще бъде с мощност 613 к.с. или 451 kW, впечатляващо и не съвсем обичайно за един комби автомобил. Изключителна динамика комбинирана с ежедневна практичност на колата, вероятно така най-кратко може да се характеризира Audi RS 6 Avant. Двигателят е V10 с директно впръскване на горивото тип FSI би-турбо. Предаването на движението е постоянно към четирите колела Audi quattro, a окачването е спортно със системата Dynamic Ride Control. Този автомобил определено поставя нови стандарти за мощност в сегмента на луксозните комби модели. При стандартната версия мощността е 580 к.с. или 426 kW, a максималният въртящ момент 650 Nm. При предишното поколение на Audi Avant RS6 беше произведена къса серия само от 999 автомобила с мощност 480 к.с., т.е. по-висока с 30 к.с. от стандартните тогава за комбито 450 к.с.. Сега Холандското списание AutoTelegraaf съобщава, че в Audi са взели решение, отново към края на жизнения цикъл на това поколение RS6 Avant, да пуснат относително къса серия Audi RS 6 Avant Plus. Десетцилиндровият би-турбо двигател ще бъде модернизиран и с повишена мощност благодарение на по-високото налягане постигнато от турбините при впръскване на горивото. Именно при този вариант, наречен Plus, ще се постигне мощност с 33 к.с. по-висока от тази при стандартната версия на Avant RS6. Така мощността на това комби ще достигне 613 к.с. и ще бъде само със 7 к.с. по-ниска от максималната мощност на Ferrari 599 GTB Fiorano. Определено е впечатляващо. 
Тагове:
fallback
  • #3
    Анонимен ( преди 16 години )
    Представяте ли си да си карате Субаро Импреза и гледате някакво смешно комби пред вас и решавате да го изпреварите хилейки се.. Изведнъж обаче това комби прави летящ старт и изчезва далеч напред.. А вие с недоумение си поглеждате километража да не би нещо да ви се е повредила колата но Установявате ,че не вие не набирате скорост а просто комбито пред вас лети!!!!
  • #2
    NANI ( преди 16 години )
    Kombi s moshtnost 613 konski sili? Tova e to kombi:)))))))Dali ne e dobro,a?:)))
  • #1
    Анонимен ( преди 16 години )
    ухааа ,това е изтребител! Блазе му на този ,който ще може да си позволи да кара такава кола. Доста марки ще изтръпнат при среща с това Ауди RS. А не мога да си представя ако изпраскат тоя двигател на R8 както е лека и двуместна сигурно ще ускорява много по-бързо от Ферарито.
fallback
Последни