fallback

Комби с мощност 613 к.с.? Да, това е Audi RS6 Avant Plus

В Audi винаги са обръщали сериозно внимание на комби версиите дори при най-луксозните си модели.

От друга страна търсенето на моделите Avant на Audi е доста високо. Това е дало самочувствие на производителите да предложат отново версия Avant Plus със сегашното поколение на RS6. Този автомобил ще бъде с мощност 613 к.с. или 451 kW, впечатляващо и не съвсем обичайно за един комби автомобил. Изключителна динамика комбинирана с ежедневна практичност на колата, вероятно така най-кратко може да се характеризира Audi RS 6 Avant. Двигателят е V10 с директно впръскване на горивото тип FSI би-турбо. Предаването на движението е постоянно към четирите колела Audi quattro, a окачването е спортно със системата Dynamic Ride Control. Този автомобил определено поставя нови стандарти за мощност в сегмента на луксозните комби модели. При стандартната версия мощността е 580 к.с. или 426 kW, a максималният въртящ момент 650 Nm. При предишното поколение на Audi Avant RS6 беше произведена къса серия само от 999 автомобила с мощност 480 к.с., т.е. по-висока с 30 к.с. от стандартните тогава за комбито 450 к.с.. Сега Холандското списание AutoTelegraaf съобщава, че в Audi са взели решение, отново към края на жизнения цикъл на това поколение RS6 Avant, да пуснат относително къса серия Audi RS 6 Avant Plus. Десетцилиндровият би-турбо двигател ще бъде модернизиран и с повишена мощност благодарение на по-високото налягане постигнато от турбините при впръскване на горивото. Именно при този вариант, наречен Plus, ще се постигне мощност с 33 к.с. по-висока от тази при стандартната версия на Avant RS6. Така мощността на това комби ще достигне 613 к.с. и ще бъде само със 7 к.с. по-ниска от максималната мощност на Ferrari 599 GTB Fiorano. Определено е впечатляващо. 
Тагове:
fallback
  • #23
    Q Tiho ( преди 13 години )
    Аве ей Анонимен незнам къв си ама да казваш ,че Audi е по добро от Ferrari то ти трябва да си или пиян или ***!!!
  • #22
    pepi ( преди 14 години )
    BRAVO samo taka bace BMV kogato zapochnat da praviat koli da se obadiat
  • #21
    Митака ( преди 14 години )
    А ти наясно ли си, че когато ауди са произвеждали серийно конвенционални автомобили със постоянно задвижване на четирите колела (quattro), BMW хабер са си нямали от тази работа. Това в исторически план, а ако погледнем в наши дни, кажи ми колко x-drive виждаш да се движат по улиците и колко quattro виждаш!??? Айде със здраве!
  • #20
    BMW 5generation ( преди 14 години )
    Айде да хвърлите едно око на BMW R50s (550i) и тогава да бръщолевите глупусти! :D
  • #19
    Цветан ( преди 14 години )
    А ти ***, наясно ли си, че има бмв-та с xdrive отпреди 25 години? :)
  • #18
    Николай Шатов ( преди 15 години )
    Забравих да кажа, че говоря за Ауди RS6 580 коня а тук статията е за RS6+, който ще е ощте по-добър!!!! А по въпроса със семейното комби - Защо му нужно на човек да има една спортна кола + още една семейна примерно да отиде на моренце със децата и жената, при положение че има RS6????
  • #17
    Николай Шатов ( преди 15 години )
    ...но това не е всичко, защото след софтуерна намеса мощноста се увеличава на 700к.с.(а в този случай въпреки факта че километража спира на 320) на електронния коилометраж доколкото знам може до 337км в час. та така представете си новия Мерцедес SL63AMG(около 1400000Евро)как си кара пича с мега спортната тупалка по магистралата с 250КМ/час, и някакво комби(1150000Евро)направо прелита покрай него с 80км по висока скорост.
  • #16
    Николай Шатов ( преди 15 години )
    Аз само искам да попитам групата от хора , която мисли че е ненужно комби с такав а мощност или пък смятат че мерцедес и бмв са по-добрия избор: ВИЕ НЯКОГА КАЧВАЛИ ЛИ СТЕ СЕ В ТОЗИ АВТОМОБИЛ??? Защото съм убеден, че след точно минута и половина ще забравите и мерцедеси и бмвета и всичко. един ластик на магистралата и километража на комбито чукне 320 и няма да ви се вярва...
  • #15
    Анонимен ( преди 15 години )
    AUDI I VOLKSWAGEN
  • #14
    Mersedes ( преди 15 години )
    Които веднъж е имал аЛуди никога повече няма да се качи в друго ...... аЛуди :)))))))))))))
fallback
Последни