IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Reventon №1 пристигна в Лас Вегас

Супер автомобилът Lamborghini Reventon със сериен номер 1 / 20 пристигна в Лас Вегас.

Lamborghini Reventon №1 пристигна в Лас Вегас

Кой ли ще бъде щастливият собственик на чудовището с 12 цилиндъра и работен обем на двигателя 6.5 литра, предлагащо 650 к.с.? 


Още от пръв поглед личи, че Reventon е създаден на базата на Murciеlago LP640, но при този модел ударението е поставено на неговата изключителна изработка в къса серия само от 20 коли. Думата ексклузивен е най-подходяща за да определи Reventon. 


Въпреки стресиращата начална цена от 1 милион евро обаче, всичките 20 екземпляра на Lamborghini Reventon вече са продадени. Двигателят с 12 цилиндъра е разположен пред задната ос и има обем 6.5 литра. Той е познат от Murciеlago LP640, където предлага при стандартното изпълнение 640 к.с. и максимален въртящ момент от 660 Nm. При Reventon двигателят е с повишена мощност до 650 к.с. (478 kW). 


Чрез скоростната кутия тип „e-gear” с превключване на скоростите от волана, движението се предава към четирите колела. Lamborghini Reventon има максимална скорост от 340 км/час и ускорява от място до 100 км/час за 3.4 секунди. 


Интериорът също показва произхода на този автомобил от Murciеlago, но веднага се вижда и новото табло, на което подобно на някои самолети виждаме три дисплея с течни кристали. Един от приборите, също взет от самолетите, показва степента на претоварване при ускорение. 


0 от 500
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    beatris ( преди 16 години )
    e tva e nai qkata kola v sveta
  • #23
    1 rate up comment 0 rate down comment
    tetris ( преди 16 години )
    mrazq milionerite - mrazq mrazq
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    sashman ( преди 16 години )
    bate lambo si e bate lambo number 1 in the world bate
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    СССР ( преди 16 години )
    Хубава колица,прилича ми като, че ли излиза от хангара,това да не е дезертирал някой Руснак с новият руски БТР ;). Ами дисплеят който виждам на една от снимките е с доста ниска разделителна способност!Можеше поне да е VGA :)Иначе колата си бива,но докато настигне Сухой-31,той вече ще е гледа формулата в Монако...и ще хапва БГ кебапчета...Интересна концепция!
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    това е космически кораб
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Bo ( преди 16 години )
    That`s a really exclusive car!!!Respect.
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Wartburg ( преди 16 години )
    Недай си боже в милата ни татковина да премине едно такова произведение на изкуството...в движение ще му разфасоват колата,ако е останало нещо от нея,в резултат от перфектната ни пътна инфраструктура.
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Asen ( преди 16 години )
    iskam i na men da mi spre edno pred nas :'(. Ne e 4esno nekvi skapani debeloguzi amerikanci 6te karat kolata samo za6toto e skupa i e ymopomra4ava6to gotina.A v su6toto vreme ne razbirat ot koli :@ Hora koito razbirat i ocenqvat kolite trqbva da karata avtomobili kato tozi Raventon, a ne nqkvi tupi gazeta ot las vegas :@
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    S.F. ( преди 16 години )
    Ох,леле,събрали сте се цял отбор юнаци! Така...Първо-не е боя,а е специално,многослойно,композитно покритие.Второ-формата е такава,че самолета да има по-малка отразяваща площ-справка:В-2 няма вертикално оперение,управлението си *** майката! Трето-радиовълните не само се отклоняват,а и се абсорбират.Стелт не само покритие,стелт е набор от мероприятия(технология) за намаляне радарния силует.Четвърто-стелт имат не само американците,сърбите и те си имат! Хи-хи-хи! Щом имат сърбите,значи и руснаците имат поне едно крилце! Номер 7 бърка много:руският пилот избяга в Япония през 1976 с МиГ-25,височинен,скоростен прехващач,нямащ нищо общо със стелт,но имащ много ръбове и огромен вертикален стабилизатор.А,бе,вие що не спорите за бутала и сегменти? Между другото,новия бронетранспортьор на БА струва 1 милион евра.260 коня,дизел.Айде,че изписах повече и от GM Motors!
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    абе смешници ква боя кви сплави ,всичко е от ръбовете. отворете гугъл и пишете стелт и ще научите ,че всичко е в уникалната конструкция на самолета. А ако прочете за Ф117 ще научите ,че този самолет е с толкова лоша айродинамика заради нуждата да е с такава форма и не може да се управлява ръчно.. Ако автоматиката или компютрите откажат следва катапулт на пилота.. Целия баланс на машината е поверен на компютрите и самолета не достига скорост от 800км. За това е и бомбандировач. В-2 също е с мега ръбата структура точно за това малка площ начупена ,за да не отразява в обратна посока лъчите а ги отвежда във друга посока.. Нима ако беше от сплав или боя трябваше да правят не-аеродинамични форми и неуправляеми ръчно самолети?? При първите тестове на самолета в зона 51 в САЩ много американци са го виждали като лети и от формата му са мислели ,че са извънземни и са постъпили хиляди писма и оплаквания в местните полицейски управления.. А иначе темата е съвсем друга да се поклоним на гения на инженерите и дизайнерите на Ламборджини..