IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda показа и „американската” шестица

Докато новата Mazda 6 вече се продава в Европа и Япония, версията на този автомобил за САЩ ще бъде на пазара през август, или почти една година след премиерата на модела във Франкфурт през миналата година.

Mazda показа и „американската” шестица
Причина продажбите на автомобила да се забавят в САЩ е и това, че има специален дизайн за северноамериканския пазар. 


Колата е с по-голяма каросерия и се предлага с по-силни двигатели. Маската на американската версия е по-голяма, задницата е доста по-различна, калниците и отпред и отзад също са по-големи. 

Първоначално новата Mazda6 ще се предлага в Северна Америка с двигател имащ обем 2.5 литра, както и с V6 с обем 3.7 литра. Четирицилиндровият агрегат вече се монтира на Mazda6 продавана в Европа и Япония. Шест цилиндровият V6 пък е познат от SUV модела CX-9. Четирицилиндровият двигател ще се предлага с механична скоростна кутия с шест степени или с автомат с пет степени и режим за ръчно превключване. По-силният двигател ще бъде само с автомат с шест степени. 


В Америка единствената версия на Mazda6 ще бъде седан. Цената ще започва от скромните за европейците (при този курс на долара) 20 000 долара, около 25 000 лева.
0 от 500