IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

599 GTB от edo Competition

Доработката на Ferrari си е трудна работа, но edo Competition са се доказали многократно. Този път не е изключение – италианското пони е станало расов жребец.

599 GTB от edo Competition



В края на миналата година, edo Competition ни представиха работата си по 599 GTB. Резултатът беше подобрение на двигателя в две нива – първото, 599 GTB достигна 650 конски сили и 660 нютон метра, в сравнение с 620 к.с. и 608 нютон метра, с които автомобила излиза от завода. Втората версия обаче е истинското постижение на компанията – 630 GTB е 750 коня и 720 нютон метра.



Сега, за да довършат започнатото, edo Competition са разработили нов аеродинамичен пакет, с цел да адаптират купето към новата мощност. Пакетът, също така, е специално насочен към подобряване на охлаждането.



Новата предна маска е разделена условно на три части – средната отвежда въздух към двигателя, за да осигури температурен баланс, а двете странични – към спирачните апарати. Малкият спойлер под тях не е само за окраса – чрез него инженерите са подобрили натиска на предната ос към пътя.



В задната част, edo Competition са добавили дифузьор с 6 „остриета“ и скромен спойлер. Тяхната работа е да осигуряват стабилност на задницата при високоскоростни завои. Всички нови части, както и някои от панелите са направени изцяло от карбон, намалявайки теглото на автомобила с близо 50 килограма.

Още снимки може да видите в галерията.
0 от 500