IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата „гореща” версия на новата Fiesta

На автомобилното изложение в Пекин, Ford показва нова версия на компактната Fiesta.

Първата „гореща” версия на новата Fiesta

Това е специална „гореща” версия на хечбека, наречена Fiesta S, която ще бъде на пазара в Европа и Китай още до края на годината, като ще се присъедини към сега предлаганите хечбек с три и с пет врати. 

Този модел ще се продава също в Северна Америка, но едва от 2010 г. Fiesta ще има и версия седан на по-късен етап. Fiesta S е само първото стъпало от „силните” версии на модела. Очакваме скоро да видим и модела ST, а по-късно и най-силната версия RS. 

Това ще бъде вариант, който ще има освен висока мощност и значително по-леко собствено тегло. Първоначално Fiesta се предлага с няколко бензинови и дизелови двигатели, като базисен е бензиновият с обем 1.4 и мощност 60 к.с. След него идва също бензинов агрегат с обем 1.6 литра и мощност 115 к.с. Дизеловите двигатели ще бъдат с обм 1.25 литра и два варианта на мощност – 60 и 80 к.с. 

Може да се избира между механична скоростна кутия с шест степени или автоматичната Durashift. Новата Fiesta предлага и електронната система за управление на кормилната уредба EPAS. 

Новата Fiesta S се отличава от стандартната версия по спойлера на края на покрива, новата задна престилка, хромирания накрайник на ауспуха, затъмнените фарове, мрежата като пчелна пита на отворите за въздух отпред и 16 инчовите джанти с гуми 195/50. 

0 от 500