IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Отново неофициални снимки на Audi Q5 преди премиерата в Пекин

Дни преди официалната си премиера в Пекин, неофициални снимки на новото Audi Q5 се появиха в редица интернет сайтове.

Отново неофициални снимки на Audi Q5 преди премиерата в Пекин

Колата е „хваната” този път край пистата Нюрбургринг. Все още няма сигурни официални данни за пет местния SUV модел на Audi, като те най-вероятно ще се появят след дни в Пекин. 

Все пак се знае, че луксозният автомобил ще се предлага с широк набор от бензинови и дизелови двигатели. Да споменем 2.0 Т и V6 с обем 3.2 литра сред бензиновите и 3.0 TDI от новите версии на турбодизеловите агрегати тип common-rail. 

Audi Q5 e позициониран между Q3 и Q7. Неговата поява съвпада с тази на Mercedes-Benz GLK и не е случайно, че и двата автомобила имат своите премиери по едно и също време в Пекин. Очаква се конкуренцията между Audi Q5, Mercedes-Benz GLK и BMW X3 да бъде жестока. 

Новият Q5 ще се произвежда в основния завод на фирмата в Инголщат на платформата на която вече се произвежда и Audi А5. Малко по-късно кросоувърът ще бъде произвеждан и в Китай, като произведеното там ще бъде изцяло предназначено за китайския пазар. 

В близко време се очаква появата и на хибриден вариант на Q5. Продажбите в Европа ще започнат през лятото, а в САЩ в началото на 2009 г.
0 от 500