IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблемите на американската икономика засягат и Toyota

Проблемите на американската икономика започват да се отразяват и на най-силните и големи производители.

Проблемите на американската икономика засягат и Toyota

От Toyota предупредиха, че очакват за първи път от 9 години намаляване на оперативната печалба, което ще се дължи най-вече на понижените продажби в САЩ и на силната йена. Спорeд прогнози на анализатори, печалбата ще се понижи с около 20% в сравнение с миналата година. Годишните приходи на фирмата вероятно ще продължат да растат, съобщава Nikkei, но едва ли ще стигнат предварително прогнозираните 10% растеж. 

Дори много добрите резултати от продажбите на Toyota в Китай, Индия и Русия не могат да променят ситуацията и да доведат до нарастване на печалбата. 

Според анализи публикувани в Япония, това най-вероятно ще доведе до съкращаване на разходите на Toyota за R&D (за изследователска и развойна дейност). От Toyota планират да увеличат още по-агресивно присъствието си на новите пазари, където има възможности за растеж. 

Един от проектите на който много се разчита за близките години е мини колата iQ на чиято база ще се произвежда цял ред от нови модели с ниски цени.
0 от 500