IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пазарни успехи за американския Ford Focus

Високото търсене на Ford Focus в САЩ накара шефовете на Ford да увеличат производството на този модел с 30%.

Пазарни успехи за американския Ford Focus

Тази тенденция потвърждава променените нагласи на американските потребители, които все повече се интересуват от компактни и дори малки по американските стандарти автомобили. 

За първите три месеца на тази година Ford е продал в САЩ 49,070 броя от модела Focus, което е нарастване от 23% спрямо същия период на миналата година. Това означава, че Focus вече държи 7.6% от пазара на малки автомобили в САЩ. 

Повишаването на производството на Focus означава до края на тази година да бъдат произведени 245 000 броя от този модел, докато през миналата година производството е достигнало 191 000 броя. 

Ford Focus се произвежда в завода на фирмата в Мичиган, където за да отговорят на по-високото търсене и променения план, сега ще работят и в събота. 

През миналата година американският модел на Focus премина през фейслифт, който се оказа много успешен и от тогава търсенето на този автомобил непрекъсната расте. Според проучване на фирмата J.D. Power 30% от закупилите Ford Focus през миналата година са на възраст между 16 и 30 години. Данните от сервизите показват, че е подобрено и качеството на този модел, като помощ в сервиз са потърсили с 13% по-малко притежатели на Focus. 

След модернизирането на колата през миналата година сега стандартно в нея има екстри като мултимедийната система Sync. 

Както automedia.bg вече писа, следващото поколение на Focus ще бъде създадено като глобален продукт и вече няма да има технически разлики между моделите предлагани на различни пазари.
0 от 500