IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chrysler спира производството на Jeep Commander

Chrysler ще прекрати производството на SUV модела си Jeep Commander в средата на следващата година, съобщава информационна агенция Bloomberg.

Chrysler спира производството на Jeep Commander

Агенцията се позовава на неназован източник от фирмата, като от Chrysler все още няма официално потвърждение. Според анализаторите в бранша, главната причина за това решение е растящата цена на бензина, заради която продажбите на Jeep Commander паднаха с 43% през последните месеци. 


Този модел се произвежда от 2005 г., но показателите за неговите продажби за цялото това време са най-слаби сред всички шест SUV модели произвеждани от марката Jeep. 

„Това е причината производството на Commander да бъде спряно след необичайно кратък период. Като правило един сериен модел трябва да съществува минимално един пълен производствен цикъл, което е 7-8 години”, казва анализаторът Том Либи от фирмата J.D. Power and Associates. 

Плановете на новият собственик на Chrysler, корпорацията Cerberus Capital Management LP, е да съкрати от производство пет модела. 

През октомври миналата година президентът на Chrysler LLC Джим Прес (Jim Press) заяви, че има модели на групата, които не само са предназначени за една и съща потребителска група, но и си приличат прекалено много на външен вид. Това създава изкуствена вътрешна конкуренция от която естествено групата губи.
0 от 500