IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Очакваме първият Mini off-road

Новата версия на Mini предназначена за лек терен, вече е сигурна.

Очакваме първият Mini off-road
Най-вероятно тази модификация ще бъде произвеждана в Австрия от Magna Steyr, a името също с голяма вероятност, ще бъде Mini Crossman. 

Макар Mini да доказа, че е успешен експеримент за BMW, все още предизвиква редица въпроси от икономическо естество. Проблемът идва от там, че сегашното производство на мини автомобила е доста скъпо за Баварската фирма. Макар второто поколение на Mini да е по-ефективно за фирмата, все пак се оказва, че ще бъде по-изгодно мини SUV модела, Mini Crossman, да се произвежда в Австрия от Magna Steyr.

В това няма нищо по-особено, защото BMW X3 се произвежда от австрийците от 2003 г. От друга страна малкото BMW X1 е в напреднал стадий на разработка, като за off-road Mini неговата платформа ще бъде също подходяща. 

Разработката вече е напреднала и могат да се видят снимки от тестове по пътищата. Макар да се различават от компюгърния образ показващ off-road версията на Mini, това все още не означава нищо, защото окончателният вид на колата все още се доработва и уточнява.

Mini Crossman ще има вид на off-road, но предаването ще бъде само към предните две колела. Поне засега няма да има версия 4х4 докато се реши дали сегашната платформа на Mini да бъде преработена за тази цел или да се вземе готова от бъдещите общи разработки с Magna Steyr и Mercedes, за които упорито се говори. 

Очаква се новият вариант на Mini да предлага и по-мощни от сега монтираните на колата двигатели.
0 от 500