IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota и Subaru с общ модел

От доста време се знае, че Subaru заедно с Toyota подготвят ново спортно купе със задно предаване.

Toyota и Subaru с общ модел

Сега пред нас е официална скица на бъдещия автомобил, разкрита от източник от Subaru и публикувана в списание AutоCar. 

Ако сте учудени от подобно сътрудничество, да напомним, че Toyota притежава 8% от акциите на Subaru, като напоследък се появиха спекулации, че този дял може и да се увеличи значително. 

Според списание AutoCar бъдещето спортно купе, дело на двете фирми, ще бъде произвеждано на базата на сегашната Impreza. Бъдещето купе ще бъде в две версии на дизайна, които ще се различават в зависимост от това дали са с марката Subaru или Toyota. 


Технически обаче автомобилите ще бъдат идентични. Двигателите ще са бензинови от Subaru, с обем 2.0 и 2.5 литра, тип Boxer, като най-вероятно всеки от тях ще има и турбо версия. Макар за сега да не е съобщено официално, според редица експерти купето ще има и вариант 4х4. 

Скицата показва дизайна на версията на Subaru, като окончателния й вид ще знаем през юли. За видът на купето със задно предаване на Toyota все още не се знае нищо. Серийното производство на автомобила ще започне през 2010 г.
0 от 500