IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Пекин китайците ще опитат да подобрят имиджа си в дизайна

Китайските производители имат лоша репутация, когато става въпрос за дизайн на техните модели.

В Пекин китайците ще опитат да подобрят имиджа си в дизайна

Известни са не един и два случая на чисто плагиатство, най-вече от европейски модели. Някои от тези случаи стигнаха и до съд. 

Сега обаче искаме да дадем обратен пример, който показва, че в Китай са започнали да разбират, че ако искат да пробият на други пазари, трябва да покажат собствен стил и индивидуалност. На откриващото се след 10 дни автомобилно изложение в Пекин ще видим някои много интересни, включително и като дизайн, концепции. 

Вече писахме в Automedia.bg за концепцията спортно купе на Geely, която се отличава с оригинален и привлекателен дизайн. 

Сега показваме друг модел подготвен за Пекин. Това е концепцията V802 на Changan Auto, компактен хечбек разположен в сегмента на Honda Fit/Jazz и Mazda2. 

Changan ще представи в Пекин автомобил, който е съвсем близо до серийно производство и експертите очакват скоро той да се появи на пазара. Все още не знаем нищо за техническите характеристики на V802, но те ще станат ясни след десетина дни в Пекин. 

Предварителните сведения показват, че в Пекин редица китайски производители ще покажат свои концепции на модели тип хечбек. Това говори за развитие и на производителите и на пазара, където доскоро властваха единствено моделите с каросерия седан.
0 от 500