IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Версия “shooting brake” при новия Mercedes-Benz CLK?

Mercedes-Benz ще покаже изцяло новото поколение на CLK през следващата година.

Версия “shooting brake” при новия Mercedes-Benz CLK?

От Германия обаче идват интересни информации, че този път моделът ще има и версия ‘shooting brake’, която при това ще бъде показана още тази есен на автомобилния салон в Париж като концепция. 

Според тези информации, моделът ще има комбиниран дизайн с елементи от купе и от хечбек и ще бъде пуснат около година след появата на стандартното купе CLK. 

Mercedes Benz сякаш позагуби позиции в сегмента на луксозните купета срещу главния си конкурент BMW и за да повиши продажбите ще пусне няколко нови варианта, включително споменатия shooting brake. 

Дизайнът на новото поколение CLK е в стилистиката на седана от S-Class. При CLK се повтарят високата линия на задната част и профила, като приликата с S-Клас е най-силна в предната част и формата на фаровете. Новите фарове са доста различни от тези на сегашното поколение, като същата форма ще имат и фаровете при новото поколение на E-Class. 

Палитрата от двигатели предлагани с новото купе CLK ще бъде подобна на тази предлагана с С-Клас. Сред двигателите ще видим и новия V6 с обем 3.5 литра и мощност 272 к.с., както и V8 с обем 5.5 литра, който ще бъде монтиран на CLK500 (550). Очаква се да има и хибридна версия Bluetec с V6 дизел с мощност 224 к.с., комбиниран с електромотор с мощност 20 к.с.
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Masterpiece ( преди 15 години )
    Абе приличало на лексус... глупости! Мерцедес е уникат! На мен фаровете(и отчасти задницата) ми прилича на новата Е-класа
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    аз ( преди 15 години )
    така е фаровете може би наподобяват малко актуален в момента модел на Лексус. Но пък според мен,като се има пред вид, че дизайна на Лексусите е краден от Мерцедес, БМВ и Ауди, след което леко доразвит, нема как оригинала в един момент да не заприлича поне малко на изкривеното копие.В крайна сметка за мен вече почти всичко в автомобилния дизайн вече е измислено, винаги нещо ще прилича или на това или на онова, или на тази кола или на онази.Махнете емблемата от задния капак на колата и я заменете със тази на ситроен .... е не е ли ситроен Ц4?
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    но като се вгледам действително и фаровете мязат на Лексус
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    АНОНИМЕН1 ( преди 16 години )
    определено съм съгласен, че задницата е мота-мо с Лексус ГС, но отпред не намирам никаква прилика със която и да е друга кола, освен мерцедес
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Мерцедес са имали модели с раздалечени фарове и преди Лексус, стоповете приличат доста на тези на новото купе на С-класата. Мисля, че тази кола е стъпка напред като цяло, харесва ми повече отколкото С-класата.
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Абе незнам дали са копирали Ауди или БМВ но със сигурност са откраднали много от Лексус.. и то от модела Lexus Gs 300.. Иначе задницата си е копирана комито на А6.. От БМВ нищо не откривам но предницата и фаровете са си откраднати от Лексус.. Лексус пък открадна от Мерцедес двойните фарове но пък ги раздалечиха ,за да не дразнят Мерцедес, но сега Мерцедес буквално им изкопира идеята.
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Gogo ( преди 16 години )
    все едно гледам АУДИ А5 или БМВ 3 купе отзад, всички толкова взеха да си копират дизайна, че китайците ряпа да ядат. После били ги съдели. Защо не се осъдят взаимно а?