IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи неофициални снимки на Audi Q5

Новият кросоувър Audi Q5 ще бъде показан официално в Китай, на автомобилния салон в Пекин на 20 април.

Първи неофициални снимки на Audi Q5

Още сега обаче в интернет се появиха неофициални снимки на новия модел, като най-добро качество имат тези показани в италианския сайт Omniauto.
Audi Q5 ще бъде разположено в средата на моделите носещи в името си буквата Q. Това е типичен представител на философията на Audi за конструкция на автомобила с разположен отпред надлъжно двигател със стандартно предаване на движението към четирите колела чрез диференциал TorSen, разпределящ движещата сила 40% за предните и 60% за задните колела. 

Компактният автомобил с дължина 4750 мм ще има перфектно поведение на пътя, подобно на по-големият си събрат Q7. Ще предлага места за петима пътници. Автомобилът ще бъде произвеждан на платформата която сега използват и купето А5 и седана А4. Най-вероятно наборът от двигатели който ще се предлага с Q5 ще бъде същият като при А5 и А4. 

Специално за производството на Q5 в Инголщад бяха инвестирани 300 милиона евро и назначени допълнително 1 700 души. Новият модел ще влезе в продажба в Европа още през втората половина на тази година.
0 от 500