IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi готви нови версии на ТТ и R8

На кръгла маса с журналисти шефът на развойната дейност на Audi Quattro GmbH Штефан Рейл (Stefan Reil) съобщи, че в напреднал стадии на подготовка са нови олекотени и по-мощни версии на суперавтомобила R8 и на спортното купе ТТ.

Audi готви нови версии на ТТ и R8

Audi Quattro GmbH е подразделението отговорно за фабричните доработки и за индивидуализирането на отделните модели на фирмата. От това което Рейл съобщава пред журналистите в Некарсулм става ясно, че бъдещите нови версии на ТТ и R8 ще се наричат Sport. 

В този случай в Audi ще постъпят както направиха през 2005 г. с TT Quattro Sport, като произведоха къса серия в края на живота на първото поколение на ТТ. Колата е с повишена мощност и различна настройка на окачването. Теглото е намалено в сравнение със стандартната версия, а в интериора виждаме седалки Recaro. 

"Този подход има логика и при новото поколение на ТТ, а вероятно в бъдеще и при R8", казва Рейл. Да не забравяме, че Audi вече показа една „гореща” версия на спортното си купе, наречена TTS. Сега Рейл говори за TT-RS, който се очаква да бъде с двигател имащ мощност от 350 к.с. 

Съобщението за нова версия на R8 обаче е новина. Къде може да се очакват промени в суперавтомобила? На първо място ще бъде повишена мощността, която ще достигне около 500 к.с. Сега използвания V8 двигател с обем 4.2 литра е с мощност 420 к.с. 

Собственото тегло ще бъде намалено чрез премахване на част от луксозните допълнения и подмяната на някои части с такива изработени от карбон. Спирачната система ще бъде изработена от карбон и керамика. Предварителните прогнози са това да помогне за намаляване на теглото на супер колата с около 100 кг. 

Ако това бъде постигнато, може да се очаква ускорението на бъдещия спортен вариант на R8 от място до 100 км/час да бъде за по-малко от 4 секунди. Сега тази стойност е 4.2 секунди. 

В изявлението си Рейл не дава подробности кога може да се очакват новите версии на ТТ и R8. Според експерти присъствали на срещата обаче, това може да стане още през следващата година.
0 от 500