IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайците се насочват към хибридни автомобили

Китайският производител BYD Automobile официално потвърди плановете си да пусне още в края на тази година в серийно производство първият си хибриден модел.

Китайците се насочват към хибридни автомобили

Колата първоначално ще се продава само в Китай. През следващите 2-3 години обаче, тя ще бъде предлагана и в Европа. За тези планове на фирмата съобщава шефът на BYD, Ван Чуанфу пред списание Automotive News China. 


В интервюто не се уточнява кой модел именно ще получи хибридната система, но става ясно, че ще може да изминава само с електродвигателя до 110 км с едно зареждане на акумулаторите. Предварителните информации са, че най-вероятно хибридната версия ще се монтира на модела BYD F3. При нея бензиновия двигател ще се съчетава с електромотор и железно-никелов акумулатор. 

От китайската фирма планират годишно да продават по около 2 000 хибридни автомобили годишно в Китай. Намерения за производството на хибридни автомобили имат и други китайски фирми, като най-напреднали в разработките си са Geely, и Chery. Shanghai Auto разработва хибриден модел съвместно с General Motors.
0 от 500