IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kleemann продължава да разработва GTK

Датската фирма Kleemann показа модернизирана версия на концепцията GTK създадена на базата на Mercedes-Benz SLK55.

Kleemann продължава да разработва GTK

Сега това е концепцията D-SCK. Компютърни образи на новия автомобил бяха показани на Датския автомобилен салон през тази седмица. 

В същото време датската фирма е в преговори с няколко големи автомобилни фирми за евентуално производство на къса серия на колата. 

Kleemann е специализиран в доработката на спортни и дизайнерски студии за модели на Mercedes, като най-новата им разработка е GTK Concept. Дизайнер на новото купе е Кристиян Бранд (Christian Brandt). GTK е създадена на базата на Mercedes SLK55 версия AMG. От базисния модел обаче са запазени само вратите, покрива и прозорците. 

Сериозни промени има и в техническата част на базисния модел. Двигателят е познатия AMG V8, но мощността му e повишена до 540 к.с благодарение на нов компресор създаден в Kleemann. Максималният въртящ момент е повишен до 700Nm. Скоростната кутия е автоматът Mercedes 7G-Tronic, като специалистите от Kleemann са добавили нов диференциал. 

Ускорението на този автомобил от място до 100 км/час е за 3.7 секунди, а максималната скорост е 300 км/час. Kleemann е преработил изцяло спирачната система, като дисковете отпред са с размер 380 мм, отзад 345 мм.
0 от 500