IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mansory доработи Mercedes-Benz SLR McLaren

Mercedes-Benz SLR McLaren е в производство от 2004 г, но едва сега специалистите от Mansory пристъпиха към неговата доработка.

Mansory доработи Mercedes-Benz SLR McLaren

Автомобилът е „пипнат” не само отвън, но и двигателят е подобрен, както и интериора. Първа задача за тюнерите от Mansory e била да намалят теглото на SLR. Редица части на автомобила са заменени с такива имащи по-леко тегло. Повечето от панелите на каросерията са били заменени с произведени от карбон. 


Новата предна маска на колата е с дизайн, който насочва въздуха към два интеркулера, монтирани зад предната броня. Правят впечатление и повишените арки над задните колела. В задната броня е интегриран дифузьор, който помага допълнително за повишаване стабилността на автомобила. 

SLR е с познатия двигател V8 имащ обем 5.5 литра, но стандартната му мощност от 626 к.с. е повишена при версията на Mansory до 700 к.с. В резултат на това доработената версия е с две десети от секундата по-бърза при ускорението от място до 100 км/час, в сравнение със стандартната версия. Максималната скорост също е повишена до 340 км/час. Интериорът е оборудван редица части от карбон и кожа. Педалите са алуминиеви.
0 от 500