IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus готви нови модели и пазарна експанзия

Lexus изживява добри времена на пазара, продажбите по света се увеличават, а от фирмата планират до 2-3 години вече да реализира по един милион автомобили годишно.

Lexus готви нови модели и пазарна експанзия
За да изпълни тази цел, Lexus ще пусне няколко нови модели. Първи от тях ще бъде кросоувърът RX, който ще видим в началото на следващата година. 


След него Lexus ще пусне няколко модела с обозначението ‘F’показващо спортни качества на автомобила. Ще видим и серийна версия на суперавтомобила LF-A, която ще бъде в продажба през 2011 г. 

Серия F ще бъде разширена и при седана GS, както и при лимузината LS, която Lexus иска да позиционира на пазара като конкурент на спортната серия „М” на BMW и Mercedes AMG. 


Интересна е идеята на Lexus в скоро време да пусне нов модел, позициониран под сегашния IS. Целта и тук е да се конкурира BMW Серия-1 и Audi A3. 

Според информация от фирмата, Lexus ще продължи да развива активно новите хибридни технологии, като в скоро време ще предлага хибридна версия при всички свои модели. 


През следващата година освен кросоувърът RX, който ще бъде произвеждан на базата на концепцията LF-Xh, на пазара ще се появи и версия купе-кабрио на модела IS. Колата ще бъде със сгъваем метален покрив.
0 от 500