IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двойна победа за Ферари в Бахрейн

Бразилският пилот на Ферари Фелипе Маса, постигна безапелационна победа в Гран При на Бахрейн на пистата Сахир.

Двойна победа за Ферари в Бахрейн

Маса успя да надделее над съотборника си в "Скудерията" Кими Райконен, който допълни двойната победа на Ферари. Трети и четвърти финишираха двамата пилоти на БМВ Роберт Кубица и Ник Хайдфелд, а лидерът в класирането до този момент - Люис Хамилтън с Макларън имаше ужасен уикенд завършвайки на 13 място. Така новият водач във временното класиране е Кими Райконен с 19 точки. БМВ пък излезе начело в класирането при конструкторите с една точка пред Ферари.

Маса направи чудесен старт и изпревари Роберт Кубица. Третият Люис Хамилтън обаче тръгна по ужасен начин и от трето място остана едва 9-ти зад Фернандо Алонсо. Състезанието стана още по-тежко за младия англичанин след няколко обиколки, тъй като при опит да изпревари испанеца се блъсна отзад в него и счупи предното си крило. Той все пак успя да се добере до бокса и да смени спойлера, но се върна последен на 50 секунди изоставане.



На другия полюс бе представянето на Ферари. Фелипе Маса трупаше преднина пред Кубица, с съотборникът му Кими Райконен направи великолепно изпреварване на поляка във втората обиколка. Вторият пилот на БМВ Ник Хайдфелд започна чудесно състезанието, като последователно изпревари Ярно Трули, а след това и Хейки Ковалайнен. Очаквано Роберт Кубица влезе пръв от лидерите в бокса, а след спирането и на останалите водещи пилоти не се стигна до никакви размествания.

Маса водеше с няколко секунди пред съотборника си Кими Райконен, а зад тях на повече от 10 секунди бяха двамата пилоти на БМВ Роберт Кубица и Ник Хайдфелд. Единственият борещ се за предна позиция пилот на Макларън Хейки Ковалайнен бе на 5-та позиция, неспособен да поддържа скоростта на БМВ.

До вторите спирания в бокса разликата между пилотите на "Скудерията" и конкурентите им нарастна дори още повече, а Маса натрупа 7 секунди преднина пред Райконен. Така единствено забавяне в бокса можеше да лиши бразилеца от първото място. Такова обаче нямаше и той запази преднината си пред финландеца.

За разлика от първите спирания, този път пилотите на БМВ и особено Ник Хайдфелд влязоха по-късно от Ферари. Но дори и това не промени нищо. Отзад Хейки Ковалайнен с късно второ спиране в бокса успя да се пребори за 5-та позиция с Ярно Трули с Тойота. Това бе и единствената борба за място в зоната на точките, тъй като седмия Марк Уебър с Ред Бул и осмият Нико Росберг с Уилямс нямаха никой в близост до себе си.

Вижте още спортни новини.
0 от 500