IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Според Тата Jaguar и Land Rover са на печалба през 2007

Досега Ford никога не беше публикувал финансовите резултати на фирмите от своята Premier Auto Group.

Според Тата Jaguar и Land Rover са на печалба през 2007

Така не беше възможно да се стигне до истинската картина и в британските Jaguar и Land Rover. След като индийската група Tata закупи двете марки, получихме информация за истинското финансово състояние на двете марки за последните 12 месеца. 

Според управляващият директор на Тата, Рави Кант (Ravi Kant), общото финансово състояние на Jaguar и Land Rover е доста добро за миналата година, когато е постигната значителна печалба. Според Кант двете фирми общо са постигнали печалба и през четирите тримесечия на миналата 2007 година, пише Automotive News. 

Цитирането на общото състояние на двете фирми се дължи на факта, че Land Rover е “много печеливш,” докато състоянието на Jaguar “все още не е стабилно, но върви към възстановяване”. Известно е, че през 2006 г. загубите при Jaguar достигнаха 700 милиона долара. Сега от това, което казва Кант изглежда, че състоянието е далеч по-добро. 

Ако Jaguar и Land Rover са били на печалба през миналата година, това означава, че сделката на Тата е доста добра, като ги закупи за 2.3 милиарда долара. 

Според експерти, сега главният проблем са новите стандарти за вредни емисии, с които и Jaguar и Land Rover трябва да се справят през близките години.
0 от 500