IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi Outlander вече и с роботизирана трансмисия

Чрез роботизираната скростна кутия с два съединителя, Outlander ще получи получи част от Evolution серията на Lancer.

Mitsubishi Outlander вече и с роботизирана трансмисия



Целта на този тип скоростни кутии е да осигурят качествата на ръчна скоростна кутия заедно с удобството на автоматична такава. Новата версия на малкия SUV ще дебютира на авто изложението в Париж.



Скоростната кутия Sports Shift Transmission (SST) е базирана на механична кутия с два роботизирани съединителя. Те се грижат смяната на предавките да става оптимално бързо, благодарение на технологията, която позволява на скоростната кутия да работи на две предавки еднвременно. Така се постига оптимизиране на разхода на гориво и вредните емисии изхвърляни в атмосферата, без да се губи мощност.
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Тази трансмисия ще се предлага само в комбинация с двигател 2.2 DI-D. Автомобилите с двигател 2,4 бензин се предлага и ще се предлага със CVT автоматична кутия.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Венци ( преди 16 години )
    Благодаря, и аз намерих отговор :)"Предавателната кутия с два съединителя, наречена DKG, ще бъде куплирана с 2,2-литров турбодизел."Източник: *** Motor Und Sport
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Automedia.bg ( преди 16 години )
    В началото, със сигурност ще бъде с 3,0 V6 мотора, който не се предлага в България все още. Най-вероятно ще има SST и за дизеловите двигатели, но след известно време, за да подсигурят издръжливост на многото Nm, които съзадава дизеловия двигател.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Венци ( преди 16 години )
    Automedia, а има ли информация за кои двигатели ще се предлага новата трансмисия? Интересува ме ще съществува ли в комбинация с дизелов мотор или ще е само за 2.4 бензиновият?!?Благодаря предварително :)