IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще произвежда up! в Чехия

Volkswagen вероятно ще се обърне към мощностите на Skoda за производството на бъдещия мини модел up!

Volkswagen ще произвежда up! в Чехия

Много експерти предполагат, че концепцията ще бъде в основата на следващото поколение на VW Lupo. По този начин VW ще се възползва от по-ниските производствени разходи на Skoda и ще конкурира по-силно бъдещия основен конкурент – iQ на Toyota. 

Информацията идва от един от шефовете на Skoda отговарящ за производството и логистиката. Хорст Мюл (Horst Mühl), казва пред списание Аutomotive News Europe, че се планира производството на около 250 000 автомобила от модела up! годишно. Тази бройка на мини автомобила ще бъде повишена веднага след като бъдат построени нови производствени мощности на VW в Русия и Индия, казва Мюл. 

Окончателно решение по въпроса ще вземат във Volkswagen до 2-3 месеца. Ако евентуално производството в завода на Шкода във Врхлаби не бъде одобрено, най-вероятната възможност би била завода на групата в Памплона, Испания. 

Вече е известно, че различни версии на мини автомобила up! ще се продават под марките на VW, Skoda и Seat, като общото производство ще бъде около 500 000 годишно. Някои от другите версии на базата на up! ще бъдат мини MPV, кабриолет и дори мини SUV. Решено е бъдещият up! да има и вариант на електромобил.
0 от 500