IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мотоциклет или автомобил?

Френската фирма Lumeneo представя двуместен автомобил задвижван с електромотор и имащ широчина на мотоциклет.

Мотоциклет или автомобил?
Това е Lumeneo Smera, който според замисъла на създателите си е предназначен повече за движение в града. Дължината му е 2380 мм, широчината 800 мм и височината е 1450 мм. Разстоянието между осите на това превозно средство е 1700 мм, а следата отпред и отзад е 655 мм. 


Фирмата Lumeneo е основана от Даниел Мулен (Daniel Moulene), който сега й е президент. Негов партньор във фирмата е Тиери Мулен (Thierry Moulene), който е работил за Pininfarina и наред с други разработки, е взел участие в създаването на Peugeot 907. 

Smera се движи благодарение на два електромотора с обща мощност 30 kW (40 k.с.), a максималният въртящ момент е 1000 Nm. Акумулаторът е литиево-йоннен ново поколение с живот над 10 години. С едно зареждане от електрическата мрежа за общо ползване изминава 150 км. Smera тежи 350 кг. Максималната скорост е 130 км/час, а ускорението от място до 100 км/час е за 8 секунди. 


Интериорът е доста просторен за двамата пътници, разположени един зад друг. Салонът е кожен, има въздушни възглавници за пътниците и ABS. Мястото за багажа при двама пътници е 70 литра, при един 150 литра.
0 от 500