IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot 4007 и Citroën C-Crosser ще се произвеждат в Европа от 2009 г.

В известен смисъл сега ситуацията е куриозна.

Peugeot 4007 и Citroën C-Crosser ще се произвеждат в Европа от 2009 г.

Mitsubishi пренесе производството на Outlander за европейските пазари в Холандския град Борн. Двете френски „роднини” с марки Peugeot и Citroen обаче, продължават да се изработват в Япония. 

Сега тази ситуация ще се промени. Peugeot 4007 и Citroën C-Crosser ще се произвеждат от 2009 г. също в Европа. Mitsubishi Motors Corporation съобщи, че всички модели предназначени за Европа (Outlander, 4007, C-Crosser) ще бъдат произвеждани на Стария континент. 

Сега френските модели се произвеждат в завода Mizushima (в префектура Окаяма в Япония), а от лятото на тази година ще започне прехвърлянето на производството им в холандския завод на Mitsubishi Netherlands Car B.V в Борн. Сега в този завод се изработва компактния Colt. 

Производството на част от Peugeot 4007 и Citroën C-Crosser, които ще бъдат изнасяни извън Европа, ще остане в Япония, но ще бъде пренесено в завода на Mitsubishi в Нагоя, където сега се произвежда Outlander, предназначен за пазари извън Европа.
0 от 500