IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi пристъпва към разработката на мини колата А1

Вече е напълно ясно, че BMW разработва мини кола за да конкурира малките градски автомобили на съперниците си и най-вече Smart на Mercedes и Up! на Volkswagen.

Audi пристъпва към разработката на мини колата А1
Сега става ясно, че и друг производител на луксозни автомобили, Audi, също потвърждава разработката на мини автомобила A1. Новото супер мини на фирмата от Инголщад ще бъде на пазара през 2010 г. и ще се предлага като купе и като кабриолет. 


За разлика от френските и италиански фирми, които се специализираха в компактни и ефективни коли, немските фирми са по-скоро синоним на по-големи, по-луксозни и съответно с по-висок разход автомобили. Така немските фирми ще видят най-много трудности да отговорят на новите по-стриктни екологични норми в Европа, които ще влязат в сила през 2012 г. 

За да намалят средните вредни емисии на целия си моделен ред, фирми като BMW и Audi сега залагат на увеличаване делът на малките компактни и съответно по-ефективни модели. 

Този компютърен образ дава доста добра представа какво може да се очаква от бъдещето Audi A1. „Baby Audi” ще бъде предлагано с набор от малки двигатели тип TSI и TDI с обем от 1.4 до 2.0 литра. Много вероятно е на по-късен етап да се появи и хибридна версия на малкия автомобил.
0 от 500