IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Интересна концепция на Geely

Често когато се сравняват два модела, се стига до извода за някои общи елементи. Това не означава непременно, че някой е взел нещо от друг.

Интересна концепция на Geely

Доста специалисти считат например, че Ferrari 599GTB и Corvette C6 Z06 имат общи черти, но никой не си позволява да каже, че някой е копирал от другия. Просто много често общите цели поставяни пред дизайнерите водят и до общи черти в дизайна. 

Сега преди откриването на автомобилния салон в Пекин се появиха първи снимки на един интересен модел на китайската фирма Geely – новата концепция GT. 

Трудно е да се каже дали при нея важи това за общите дизайнерски цели и получените в резултат на това общи черти с други модели. Или и тук може да се направи извода за пряко плагиатство на китайските дизайнери от известни модели. 

Когато я видите за първи път, тя ви напомня едновременно за няколко познати модели, в зависимост от ъгъла под който я гледате. В нея виждате черти от Maserati Gran Turismo, Alfa Romeo 8C Competizione и Aston Martin V8 Vantage. 

Все пак не може да не се признае, че радиаторната решетка е напълно оригинална и придава уникален вид на предната част на автомобила. Предните фарове с формата на очи по-скоро изглеждат скучно и познато, но като цяло дизайнът може да се приеме за интересен, най-вече в задната част на колата. 

Особено ако си припомним предишните опити на Geely в дизайна на GT, сегашната концепция определено е привлекателна. Засега не разполагаме с подробности за техническите характеристики на колата, но за тях ще разберем с приближаването на автомобилния салон в Пекин, който ще се проведе от 20 до 28 април.
0 от 500